החיים בעידן המודרני מלאים במצוקות שונות שרבות מהן הן לא מצוקות פיזיות אלא מצוקות שמקורן בעולם הנפש. אנשים רבים מתמודדים עם חוסר סיפוק, תסכול, כאב נפשי, חרדה, דיכאון ולחץ נפשי. מצוקות אלו הן טבעיות מאוד והן מנת חלקם של אנשים רבים כי הן מאוד אנושיות ומהוות חלק מההוויה האנושית בעידן המודרני. כאשר אנחנו חשים שמצוקות אלו מפריעות לנו לקיים אורח חיים תקין עלינו לפנות לקבלת עזרה.
במסגרת הטיפול האישי אני פועלת להפחתה הדרגתית של מצוקות אלה ושל פגיעתם בשגרת חייו של המטופל. השלב הראשוני הוא שלב האבחנה והערכה אשר מטרתו היא לגבש הבנה כוללת של צרכי המטופל ושל הטיפול הנדרש. בהתאם לכך, אני מציעה מסגרת טיפולית נקודתית או רחבה תומכת ומותאמת אישית לכל מטופל. השאיפה היא לתת את המענה הטיפולי המקצועי והרחב ביותר.
ישנם מספר סוגי טיפול, כאשר בתוך כל אחד מהם קיים מגוון של זרמים וגישות והם:
פסיכותרפיה, או טיפול נפשי פרטני, היא שיטת טיפול המיועדת להשגת שינוי רגשי או התנהגותי באמצעות שיחה המאפשרת עיבוד של הקשיים הרגשיים, זיהוי הגורמים להם ורכישת מיומנויות התמודדות עמם. למעשה, פסיכותרפיה היא שם כולל למגוון גדול של טכניקות טיפוליות המתאימות לטיפול בילדים, מתבגרים ובוגרים ומתבססות על גישות תיאורטיות שונות, המציעות הסברים שונים לקשיים נפשיים והתנהגותיים. טיפול פסיכותרפי ניתן על ידי פסיכולוגים קליניים, עובדים סוציאליים קליניים ופסיכיאטרים ומסייע בהתמודדות עם הפרעות נפשיות (דיכאון, חרדה, הפרעות אכילה, סכיזופרניה), הפרעות אישיות, קשיים רגשיים (דימוי עצמי נמוך, תפיסה עצמית שלילית), קשיים חברתיים, משברים (גירושין, מחלה) ומצבי חיים המעוריים מצוקה או קשיים תפקודיים (פיטורין, קשיים תעסוקתיים, דילמות הוריות, קשיי הסתגלות).
הטיפול הקוגניטיבי התנהגותי הוא אחת משיטות הפסיכותרפיה המרכזיות כיום. שיטה זו מבוססת על ההנחה שקשיים רגשיים רבים נובעים מאמונות ותפיסות בלתי רציונליות ("כולם חייבים לאהוב אותי", "אני אפס אם אני לא מצליח") ומדפוסי התנהגות בלתי יעילים (הימנעות, למשל). בהתאם, מבוסס הטיפול על זיהוי דפוסי ההתנהגות והחשיבה המגבילים ונטרולם. טיפול זה נמצא יעיל לטיפול במגוון הפרעות וקשיים רגשיים כדיכאון, חרדה, דיכאון עצמי נמוך, התקפי זלילה ועוד.
היחידה הזוגית והתא המשפחתי הם גורמים משמעותיים ביותר בחייהם של ילדים, בני נוער ובוגרים, וקשיים במערכות יחסים אלו קשורים במגוון מצבי מצוקה והתנהגויות בלתי מסתגלות. בהתאם, טיפולים משפחתיים וזוגיים מציעים לזוג והמשפחה מסגרת בה יוכלו לדון באופן גלוי בקשיים, לקבל החלטות משמעותיות ולשפר דפוסי תקשורת והתנהגות הפוגעים בהתנהלות הזוגית/משפחתית. טיפול זוגי מסייע במצבי משבר (בגידה, מחלה), קונפליקטים וחיכוכים ממושכים, פערים בתפיסות החינוכיות, שחיקה זוגית ועוד. טיפולים משפחתיים מסייעים כאשר מתעוררים קשיים ביחסי ההורים-ילדים, בהתמודדות עם משבר משפחתי, כאשר אחד מבני המשפחה מתמודד עם קושי רגשי או נפשי (דיכאון של הורה, ילד נפגע מינית, מתבגרת עם הפרעת אכילה) וכאשר קיימת בעיה מהותית בדפוס התקשורת או ההתנהגות (אלימות במשפחה, מתחים ומריבות וכד'). כאשר מוקד הקושי הוא ביחסים בין הורים לילדים (מתח, היעדר גבולות, ניכור) או כאשר ילד או מתבגר סובל מקושי רגשי ואינו מוכן להגיע לטיפול, נעזרים הורים רבים בהדרכת הורים המקנה להם כלים להתמודדות עם הקושי גם ללא הסכמת הילד.
החלק השחתי הינו החלק המהותי המגייס את המטופל להתחבר אל תוך עצמו, לפגוש את הקונפליקטים האישיים ובין אישיים שנחוו במהלך התפתחות חייו על ידי העלאת זיכרונות , פחדים, כאב, כעס שמקורם בעבר. קונפליקטים החוסמים את המטופל ומייצרים סימפטומים. להכיר בקונפליקטים, לתת להם מקום, לעבד אותן במחשבות וברגשות. להקשיב לרגשות ולצרכים שהודחקו, הוכחשו ולשחרר מקומות תקועים. אני מאמינה ביכולתו של האדם לעשות שינוי משמעותי שיביא לשיפור איכות חייו התפתחות וצמיחה ביחסים האישיים, חברתיים ומקצועיים.
יחד לאט ובטוח אל השינוי... אתכם ובשבילכם